Lokal bank forventer at gå fri i sag om kursmanipulation

Ringkjøbing Landbobank tager sagen alvorligt, men forventer at blive frifundet. Foto: Martin Tordrup Jensen

Ringkjøbing Landbobank tager sagen alvorligt, men forventer at blive frifundet. Foto: Martin Tordrup Jensen

Sagen mod Ringkjøbing Landbobank, der er tiltalt af Bagmandspolitiet for kursmanipulation, begyndte tirsdag i retten i Herning. Forsvarsadvokaten forventer, at banken bliver frifundet.

Af Joachim Christensen, 30. september 2014

En mellemleder i Ringkjøbing Landbobank har ifølge bagmandspolitiet samarbejdet med en kunde om at påvirke kursen på kundens virksomhedsobligationer til et kunstigt højt niveau i 2011. Bankens advokat har fremlagt påstand om frifindelse i sagen, der havde første dag i retten i Herning tirsdag.

Anklagemyndigheden har tidligere udtalt, at de ser sagen som principiel for, hvornår en bank skal indberette en kundes mistænkelige transaktioner. Både kunden og Ringkjøbing Landbobank er tiltalte, men bankens forsvarer, Lotte Eskesen, afviser, at der er foregået noget mistænkeligt.

”Der er indlagt købsordrer på obligationer i én enkelt handel inden for udbuddets spænd. Et spænd, der ikke har nogen usædvanlig størrelse,” siger Lotte Eskesen.

Falder dom i næste måned

Ringkjøbing Landbobank kan blive frifundet for medvirken til kursmanipulation, selv hvis kunden bliver dømt; det er heri, den principielle dom vil falde, hvis kunden altså findes skyldig.

Forsvarsadvokat Lotte Eskesen er udelukkende advokat for Landbobanken, men regner ikke med, at der overhovedet er tale om kursfusk.

”Jeg har ikke som sådan med kundens sag at gøre, men som vi ser det, er der slet ikke tale om kursmanipulation,” siger hun.

Sagen optages til dom d. 10 oktober, og retten i Herning vil fælde dom umiddelbart herefter.