Er Ringkøbing stadig Europas lykkeligste by?

Ringkøbing blev kåret som den lykkeligste by i Europa i 2007, men det tager man ikke så alvorligt i 2014.

Ringkøbing er by med 9717 indbyggere. Byen er lille, men i 2007 viste en undersøgelse, at det var Europas lykkeligste.

Ringkøbing er en by med 9717 indbyggere. Byen er lille, men i 2007 viste en undersøgelse, at det var Europas lykkeligste.
Foto: Rikke Cathrine Nielsen

Af Rikke Cathrine Nielsen, 30. September 2014

Danmark befinder sig i den gode ende, når det drejer sig om lykke-undersøgelser. Og den danske by Ringkøbing blev endda kåret som verdens lykkeligste by i Europa for 7 år siden.

Undersøgelsen, som blev foretaget af Socialforskningsinstituttet i samarbejde med European Social Study, der udløste kåringen, tages ikke så alvorligt af Institut for lykkeforskning den dag i dag.

’’Populationen i Ringkøbing er ikke synderlig stor. Jeg tvivler på, at antallet af de adspurgte er særlig stor, og det kan i så fald hive gennemsnittet op, så Ringkøbing dermed ser mere lykkelige ud i undersøgelsen, end de måske i virkeligheden er,’’ siger direktør Meik Wiking.

Ringkøbing huskes stadig i resten af verden

Borgmesteren i Ringkøbing-Skjern kommune, Iver Enevoldsen, mener bestemt, at Ringkøbing stadig er en lykkelig by, men forklarer også, at kommunen ikke gør noget særligt, for at opretholde den lykkelige titel. Dog oplever han, at Ringkøbing stadig genkendes sådan i resten af Europa.

’’Så sent som i sidste uge til en EU-konference, var der EU-folk, som kommenterede på, at Ringkøbing var blevet kåret som den lykkeligste by. Så selvom det er længe siden, bliver det stadig bemærket,’’ fortæller Iver Enevoldsen.

Et liv i Ringkøbing

Marie Pedersen, en ældre kvinde, som har boet i Ringkøbing i 50 år, griner når hun bliver spurgt om Ringkøbings kåring. Hun er ikke i tvivl om, at hun synes, at Ringkøbing er det bedste sted, man kan bo. Men hun synes, at undersøgelsen er lidt skør.

’’Skal jeg fortælle dig hvorfor? Jeg har hørt rygter om, at der kun var 4 personer fra Ringkøbing, som stemte på vores hyggelige by, dengang den skulle kåres,’’ fortæller Marie Pedersen grinende.