Iværksætterkonge holdt foredrag i Vesterhavshallen

Den stod på anekdoter og iværksættertips, da Martin Thorborg gæstede Vesterhavshallen i Ringkøbing.

 

Martin Thorborg takkede i første omgang nej til PrimoHusets invitation om at komme til Ringkøbing for at holde foredrag, men tre flasker rødvin og transport i en helikopter overbeviste den 44-årige iværksætter. Helikopterflyvningen endte dog med at blive aflyst på grund af vejret. Foto: Evander Pedersen

Martin Thorborg takkede i første omgang nej til PrimoHusets invitation om at komme til Ringkøbing for at holde foredrag, men tre flasker rødvin og transport i en helikopter overbeviste den 44-årige iværksætter. Helikopterflyvningen endte dog med at blive aflyst på grund af vejret. Foto: Evander Pedersen

Af Evander Pedersen, 30. september 2014

Stifteren af Jubii.dk og en lang række andre virksomheder, Martin Thorborg, holdt tirsdag eftermiddag foredrag i Vesterhavshallen om sit liv som iværksætter. De 500 fremmødte blev opfordret til at starte deres egen virksomhed, og ifølge Martin Thorborg er der ingen undskyldninger.

Martin var i sine unge år overbevist om, at han skulle være ingeniør, men matematiske mangler satte en stopper for det. I stedet forsøgte han at blive politimand, men selvom han bestod optagelsesprøven, endte han med at blive afvist.

Jeg ville for helvede gerne lave et eller andet, hvor jeg ikke fik nederlag eller dårlige karakterer.”

 

Ingen undskyldninger
Selvom han har oplevet masser af modgang – også i sin efterfølgende tid som iværksætter – giver han ikke meget for undskyldninger. Det fik han blandt andet fortalt sin ven, som udtrykte glæde over at have fået et job med syv ugers ferie om året, som han kunne bruge på at dykke.

Hvis du så godt kan lide at dykke – hvorfor fanden bliver du så ikke dykker, spurgte jeg ham. Og så kom alle hans undskyldninger om, at det var fordi og jamen og jamen.”

 

Start virksomhed i Udkantsdanmark
Undskyldninger i forhold til geografi er også alt for udbredte blandt folk i de mindre danske byer, sagde Martin Thorborg og uddybede, at alt for mange undskylder sig med, at det er sværere at starte virksomhed i en lille by.

Lønningerne og huslejen er så høj i København, og jeg er overbevist om, at alle mine virksomheder kunne have fungeret mindst lige så godt andre steder,” siger Martin Thorborg og tilføjer, at det i høj grad skyldes hans tilknytning til København, at han er villig til at betale 25.000 kroner om måneden for et 150 kvadratmeter kontorlokale i hovedstaden.

Det vigtigste når man gerne vil være iværksætter, uanset mængden af modgang og hvor man bor, er, at man tager udgangspunkt i de ting, man brænder for.

Mandag morgen er for en iværksætter, hvad fredag morgen er for en lønmodtager. Mange tager gerne fem forfærdelige dage for at få to gode. Det er jo vanvid.”