Opråb fra kirken: Hjælp de socialt udsatte nu

Skarp analyse af de socialt udsattes situation, provokerende spørgsmål og koncert med Baggårdsbandet fra Kirkens Korshær er på dagsordenen, når Diakoniudvalget i Ribe Stift sammen med Ringkøbing og Skjern Provstier inviterer til stormøde i næste uge.

Af Ditte Offersen Lynge, 30. september 2014

Skærmbillede 2014-09-30 kl. 14.07.54

Det er her i Rindum Kirkehus, at stormødet afholdes i næste uge. Foto: Ditte Offersen Lynge.

Den 7. oktober kl. 19 inviterer Diakoniudvalget i Ribe Stift sammen med Ringkøbing og Skjern Provstier til stormøde med fokus på socialt udsatte landet over. Aftenen er opdelt i tre etaper, hvor Baggårdsbandet fra Kirkens Korshær og provst fra Skjern, Poul Ivan Madsen, vil lægge an med en musikandagt.

Efterfølgende vil socialjurist, Ole Schou, bidrage til en skarp analyse af den sociale udvikling i Danmark. Det viser sig nemlig, at tallet af hjemløse stiger år for år, mens antallet af frivillige ikke følger helt samme udvikling.

Derfor er netop de frivillige i fokus, når byrådspolitikere, præster, frivillige organisationer og interesserede borgere inviteres til at mødes i næste uge. ”Vi gør det med et ønske om få gang i mere frivilligt arbejde. Folk skal blive mere bevidste om at tage sig af hinanden og værne om de socialt udsatte”, fortæller medlem af stiftets diakoniudvalg, Merete Ørskov.

”Var velfærdssamfundet en parentes?”
Der bliver ikke gjort nok for de udsatte i samfundet, og det skal der ændres ved. Stormødet har derfor fået den provokerende overskrift: ”Var velfærdssamfundet en parentes?”, som skal sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor der ikke bliver gjort mere.

“Menighedsrådene i Ringkøbing og Rindum har en fælles menighedspleje, der hjælper primært ensomme og syge. Socialt udsatte kan få julehjælp, og vi har et fællesskab med nydanskere: ‘Møder på Tværs'”, fortæller Merete Ørskov.

Der er altid plads til flere frivillige, og har man lyst, kan man hjælpe til mange forskellige steder. Blandt mulighederne er besøgsven på eksempelvis plejehjem i nærområdet eller lektiehjælp i ‘Møder på Tværs’.

Stormødet er for alle, og det er gratis at deltage. Ved henvendelser vedrørende frivillige kan der ringes til Merete Ørskov. Mobil: 30 95 03 97.