Sæsonstart for Motion og Samvær i morgen

ROFI-centret i Ringkøbing åbner i morgen dørene op til den 25. sæson af deres motionstilbud målrettet de ældre.

­­­

 

Af Andreas Bach Hougaard, 30. September 2014

 

I morgen begynder den 25. sæson af Motion og Samvær i ROFI-centret i Ringkøbing. Det populære motionstilbud er rettet mod den ældre del af Ringkøbings indbyggere, og dagen i morgen er tiltænkt som en gratis introduktion for at lokke nye deltagere til.

 

I år forsøger Motion og Samvær sig ad med nye tiltag, der skal lokke et nyt segment af de ældre til. Der er nemlig indført spinning-kurser og indkøbt pulsure, da der er en voksende del af de ældre over 60, som ønsker hårdere træning.

 

”Vi har mærket en efterspørgsel fra de ældre om muligheden for hårdere træning. Ønsket om at leve sundere og røre sig noget mere er også nået til den del af befolkningen nu. Derfor håber vi på, at det her kan lokke nogle flere til,” udtaler leder for initiativet, Inger Carlsen.

 

En bowls-spiller gør klar til at kaste.

En bowls-spiller gør klar til at kaste. Foto: Wikimedia Commons.

 

Det er dog ikke den eneste forandring, der vil kunne mærkes denne sæson. Bowlinghallen lukker nemlig, grundet manglende anvendelse. Dog vil en anden ny sport kaldet bowls, der er knap så intensiv, blive indført i stedet. Bowls minder om en blanding mellem curling og petanque og går kort sagt ud på at rulle kugler, der har en ulige vægtfordeling, så tæt på en målkugle som muligt. Den ujævne vægtfordeling gør, at kuglerne ikke ruller lige, hvilket tilføjer et ekstra element i spillet.

 

Inger Carlsen håber på, at de nye tiltag vil få endnu flere ældre til at melde sig til det i forvejen populære tilbud. Forhåbningerne går især på, at de ”unge”, som lige er fyldt 60, vil dukke op.