Sortbrændt sylte lukker Superbrugsen

En fejl i køkkenet tvang tirsdag Superbrugsen i Ringkøbing til at lukke på ubestemt tid.

Denne gryde og dets ildelugtende indhold kan ende med at koste leverandørfirmaet Coop dyrt. (foto: Mathias Bundgaard)

Denne gryde og dens ildelugtende indhold kan ende med at koste leverandørfirmaet Coop dyrt. Foto: Mathias Bundgaard.

Af Rasmus Faber Lundberg,  30. september 2014

En krads lugt af jagthytte – af noget, der minder om en brændt dyrepels – gør luften tung og tør i og omkring Superbrugsen i Ringkøbing.

Butiksindgangen er afspærret, og indkøbsvogne læsset med kød, frugt og grønt hældes på skift i baggårdens enorme affaldscontainer.

”Vi må i hvert fald holde lukket i tre dage, men kan forhåbentlig åbne igen på fredag,” udtaler brugsuddeler Kent Pedersen.

Synderen er en sylte.

Lammet af stank
Den hjemmelavede delikatesse blev helt efter reglerne tilberedt i Superbrugsens slagterkøkken mandag aften. Men af endnu ukendte årsager kogte sylten videre længe efter lukketid.

”Ham, der har været her i går aftes, siger, at han har skruet ned,” siger Kent Pedersen.

Stanken fra den nu sortbrændte sylte i grydens bund har ikke blot tvunget Superbrugsen til midlertidig lukning.

Også tøjbutikken H2 Quality Outlet i samme bygning som Superbrugsen måtte tirsdag lade sine medarbejdere holde fri, imens en næsten lige så nærtliggende Nordea-filial måtte lade sig plage af stanken.

'Grundet røgudvikling i butikken i nat holder vi lukket,' lyder Superbrugsens kundeinformation på de lukkede indgange. Et par af byens beboere ser undrende til. (Foto: Mathias Bundgaard)

‘Grundet røgudvikling i butikken i nat holder vi lukket i dag,’ lyder Superbrugsens kundeinformation på de lukkede døre. Et par af byens beboere ser undrende til. (Foto: Mathias Bundgaard)

Danmarks dyreste sylte?
Sylten har tvunget Superbrugsen-filialen til at skille sig af med alle letfordøjelige madvarer, deriblandt kød, grønt og kager. Desuden hyres et rengøringshold på 60 mand, der skal arbejde på at udglatte skaden dag og nat.

Regningen for rengøring, vareudskiftning og butikkens lukning ender hos leverandørfirmaet Coop. Ifølge deres informationschef, Jens Juul Nielsen, er der tale om et beløb i den højere ende.

 ”Vi har ikke det præcise tal endnu. Men det bliver alt i alt vanvittigt dyrt, mest af alt på grund af, at butikken midlertidigt lukkes,” siger han.