Vandskader kommer i vejen for foreninger i Videbæk

Kælderen i Videbæk Idræts- og Fritidscenter har stået lukket siden oversvømmelsen den 6. september. Klubber med kælderlokaler, som for eksempel skytteforeningen, må vente med at se, hvad omfanget af skaderne er.

Af Sune Nordby, 30. september 2014

Svømmehallen i Videbæk Idræts- og Fritidscenter genåbnede den 22. september. Hele centeret blev ellers lukket brat, da regnvejret den 6. september oversvømmede store områder af Videbæk. Centeret ved ikke, hvor meget det kommer til at koste at sætte kælderen i stand.

“Der er rigtig meget, som skal laves. Der er 27 døre i kælderen, som er ødelagte,” siger Elna Holbøll, som er bogholder for centeret.

Udover de mange døre, som blev skadede af vandmasserne, skal gulve og skillevæggene også repareres eller udskiftes. Centeret er i færd med at hente tilbud på arbejdet, så det vides ikke, hvor meget det vil koste.

Ringkøbing-Skjern kommunes beredskabsstyrelse måtte arbejde mange timer for at opdæmme vandmasserne den 6. september. Foto: Scanpix

Ringkøbing-Skjern kommunes beredskabsstyrelse måtte arbejde mange timer for at opdæmme vandmasserne den 6. september. Foto: Scanpix

Foreningerne afventer information

Kælderen husede flere af Videbæks foreninger, heriblandt den lokale skytteforening. Formanden for foreningen, Leif Roer, tog ud til centeret, mens vandet fossede ind. Skydevåbnene, som stod i foreningens kælderlokale, blev hurtigt taget ud. Derudover kender Leif Roer ikke til omfanget af skaderne.

“Hele lokalet blev tømt af skadeservice, så vi ved faktisk ikke, hvad der er skadet,” fortæller formanden.

Indtil videre er et enkelt arrangement blevet aflyst hos skytteforeningen. Hvad, der ellers vil følge, er ikke til at vide.

“Et skoleskydnings-arrangement er blevet aflyst, men vi prøver at få det arrangeret med naboforeningen,” siger Leif Roer.