Ekstremt højt antal asylansøgere giver problemer

Notits: Op mod 70 asylansøgere er i øjeblikket indkvarteret på campingplads i Hvide Sande.

Af Ditte Offersen Lynge, d. 1. oktober 2014

Krigen i Syrien har sendt flere millioner på flugt fra deres krigshærgede land, som er erklæret for farligt at vende tilbage til. Antallet af asylansøgere, der har søgt om opholdstilladelse i Danmark, har aldrig været højere, og det kniber med at finde plads til dem alle.

I øjeblikket er op mod 70 asylansøgere indkvarteret på et vandrehjem i Hvide Sande, mens deres sag behandles. Røde Kors forsøger at skabe et hjem for de mange flygtninge, men uvished om fremtiden nager stadig.

Ingen af flygtningene ved, hvor de er om en uge eller to måneder, og det sætter en kæp i integrationshjulet. Læs med i morgen når vi besøger opholdsstedet i Hvide Sande.

fra asylcenter Sandholmlejren

Antallet af asylansøgere har aldrig været højere. Foto: Scanpix