Kommunens borgere accepterer arbejdsrodet

Ringkøbing-Skjern Kommune har for tiden mange anlægsprojekter i gang. Nogle kan være til gene for borgerne, men kommunen oplever ingen negativ stemning omkring det. 

Af Ditte Georg, 1. oktober 2014

Til efteråret når cykelstien står færdig, bliver det mere sikkert for cykelister at komme til og fra Stauning. Foto. Ditte Georg.

Til efteråret når cykelstien står færdig, bliver det mere sikkert for cykelister at komme til og fra Stauning. Foto: Ditte Georg.

Nedsatte fartgrænser, krydsende traktorer og store dynger af sand præger for tiden kommunens bybillede. Mange vej- og cykelstisprojekter er i gang, og borgerne må derfor periodevis værne sig med tålmodighed.

Til trods for generne har de ved kommunen oplevet, at borgerne accepterer de tunge maskiners arbejde.

“Jeg synes generelt, at folk tager pænt imod det,” siger chef for fagområdet Land, By og Kultur i Ringkøbing-Skjern Kommune, Jakob Bisgaard.

Mange synlige projekter

Der er altid mange projekter i kommunen, men hvis man som borger tænker, at det virker som om, at der er ekstra mange lige nu, forstår Jakob Bisgaard det godt.

”Lige nu er der særligt mange store og synlige projekter i gang,” siger Jakob Bisgaard.

Et af de store projekter er cykelstien, der er ved at blive lavet mellem Velling og Stauning.
Projektet kræver, at folk nedsætter fartgrænsen betydeligt på den lige knap ti kilometer lange landevej, og krydsende traktorer og rendegravere tvinger bilister til at stoppe op. Den respekt er kommunens borgere i stand til at vise.

“De fleste, der kører forbi, respekterer det. Jeg oplever ikke, at folk ser det som en stor gene for dem,” siger Kristian Jessen, der er en af de folk, der arbejder på cykelstisprojektet.

Godt resultat til slut

Selvom der er meget i gang lige nu, står de endelige resultater klar i den nærmeste fremtid. Vejene skal gerne ligge færdige inden for kort tid, mens cykelstierne er færdige engang i løbet af efteråret.

”Jeg forsikrer, at det bliver rigtig godt bagefter,” siger Jakob Bisgaard.

Ved kommunen er de dog ikke færdige med at forbedre infrastrukturen og udseendet. De har nye projekter i ærmet til foråret.