Ny jagttid begynder i dag

Jagtsæsonen har været i gang siden september, men fra i dag må der skydes endnu flere dyr. Den lokale jagtforening i Ringkøbing glæder sig.

Belling stag

Efteråret er jagtsæson. Der er fastlagte tider for, hvornår dyr må jages. Kronhjorten som ses på billedet må jages fra 1. september. Og endnu flere dyr må jages fra den 1. oktober. Foto: Scanpix

Af Rikke Cathrine Nielsen, 1. oktober, 2014

Ifølge kalenderen har det nu været efterår i en måned. Det betyder farvede blade, køligere vejr og er ikke mindst ensbetydende med, at jagtsæsonen er i gang. I dag er det den 1. oktober, en dato som hvert år indleder jagttiden på en lang række dyrearter.

Størstedelen af den tilladte tid for jagt er i efteråret. Især i september og oktober måned, er det tilladt at jage mange forskellige dyr. Det er noget, som Ringkøbings JK Jagt og Fiskeri butik på Algade kan mærke.

’’Siden sidste uge har vi kunnet mærke, at der har været tiltagende kunder, som er kommet for at udskifte deres gamle jagtudstyr, for at være klar til 1. oktober. De køber blandt andet flere patroner, nye bukser eller et nyt halsbånd til deres hund,’’ fortæller souschef Casper Laursen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JK Jagt og Fiskeri butik i Ringkøbing har igennem den sidste uge oplevet mere salg på grund af den nye jagttid, som træder i kraft den 1. oktober. Foto: Rikke Cathrine Nielsen

Glæde hos Velling Jagtforening

Det er noget den lokale jagtforening kan genkende hos deres 97 medlemmer. Selvom Velling Jagtforening ikke afholder nogen særlig aktivitet d. 1. oktober, er medlemmerne stadig klar til at drage ud i naturen.

’’Det er en tid, som alle glæder sig til,’’ siger formand Knud Andersen.

Velling jagtforening afholder forskellige forberedelsesaktiviteter for deres medlemmer inden jagten. Blandt andet afholdes der flugtskydning på mark og riffelskydning på skydebane. Men hvilket dyr medlemmerne foretrækker at skyde er forskelligt.

’’Det er meget individuelt, hvilket dyr der er eftertragtet at skyde. Det handler egentlig nok ikke om dyret, men mere om hvilken jagtform, man bedst kan lide.’’

Nogle kan bedst lide gåsejagt, andre markjagt, – hvor man for eksempel jager kronvildt,’’ forklarer Knud Andersen, som selv foretrækker riffeljagt.

 

Skærmbillede 2014-10-01 kl. 18.24.55