PrimoHuset vil fremme iværksætter-kulturen lokalt

PrimoHuset er begejstret for den positive respons, de har fået på iværksætter-arrangementet med Martin Thorborg i Vesterhavshallen, men medejer Bjarke Hansen ønsker at gøre endnu mere for iværksætteriet i Ringkøbing. 

Medejer af PrimoHuset og direktør i Primo Tours, Bjarke Hansen, gør, hvad han kan for at fremme iværksætter-kulturen i Vestjylland.

Medejer af PrimoHuset og direktør i Primo Tours, Bjarke Hansen, gør, hvad han kan for at fremme iværksætter-kulturen i Vestjylland. (Foto: Primo Tours)

Af Evander Pedersen, 1. oktober 2014

Han er medejer af PrimoHuset og direktør i Primo Tours, og så er han manden, der lokkede iværksætterkongen Martin Thorborg til Vesterhavshallen i Ringkøbing tirsdag den 30. september. Bjarke Hansen har dagen derpå modtaget mere end 50 positive tilbagemeldinger på arrangementet, som tiltrak 500 mennesker fra hele landet.

Bjarke Hansen værdsætter responsen og glæder sig over, at han kan øge interessen for iværksætteri i Vestjylland – og Ringkøbing i særdeleshed.

”Det er en enorm personlig tilfredsstillelse at hjælpe iværksættere ved at dele ens egne erfaringer og give dem et skub, hvis der er brug for det. Efterfølgende har to personer uafhængigt af hinanden spurgt, om jeg vil kigge på deres idé, og det synes jeg bare er superfedt,” siger han.

Ingen økonomisk gevinst ved arrangementer
PrimoHuset tjener sine penge på at udleje virksomhedens 900 kvadratmeter store hus på IC. Christensens Allé 1 til iværksættere, men Bjarke Hansen forsikrer, at man ikke holder arrangementer for at finde nye lejere til lokalerne. De er nemlig alle udlejet for tiden.

”Der er ingen økonomisk gevinst for PrimoHuset eller Primo Tours i at holde et arrangement som i går. Der er måske én enkelt eller to i salen, som vil vælge Primo Tours næste gang, de skal rejse, men det er det. Formålet er at gavne iværksætter-miljøet.”

Blandt de 500 fremmødte var der 100 elever fra Ringkøbing Handelsskole. Både inden og efter foredraget skulle de svare på, om de kunne tænke sig at starte deres egen virksomhed, og Bjarke Hansen håber, at foredraget har skabt flere potentielle iværksættere.

”Jeg glæder mig til at se, hvor mange der er blevet fanget af det,” siger han.

Lignende arrangementer i fremtiden
Flere af de fremmødte havde kørt turen hele vejen fra Odense, og det bevidner ifølge Bjarke Hansen om en popularitet, der giver ham lysten til at planlægge flere arrangementer af samme slags i den kommende fremtid.

”Jeg arbejder på at få en erhvervsdrivende ud med stort kendskab til Vestjylland og en ekstremsportsudøver, som kan fortælle om udholdenhed, da det er en afgørende faktor inden for iværksætteri,” siger han.

Bjarke Hansen vil endnu ikke sætte navn på de to foredragsholdere, men erkendte til foredraget, at det kan blive vanskeligt at overgå Martin Thorborg, da de ‘valgte ham fra den allerøverste hylde.’