Ringkøbing-Skjern og Herning Kommune begynder planlægning af beredskabs-sammenfatning

Landets beredskaber skal skæres ned fra 86 til højst 20 per 1. januar. I Ringkøbing-Skjern Kommune betyder det, at arbejdet skal deles med Hernings beredskab.

Af Sune Nordby, 1. oktober 2014

Ringkøbing-Skjern og Herning skal have ét stort beredskab. Det er meningen, det skal fungere, som det gør i nu.

Ringkøbing-Skjern og Herning skal have ét stort beredskab. Det er meningen, det skal fungere, som det gør i nu. Foto: Sune Nordby

Ringkøbing-Skjern Kommunes beredskabschef, Iver Kristensen, holdt i dag den 1. oktober møder med blandt andre Steen Eilenberg, som er beredskabschef for Herning Kommune. Det handlede om den forestående sammenlægning af de to beredskabsstyrker.

Den 1. januar 2016 skal antallet af beredskaber i Danmark reduceres til omkring 20 i stedet for de nuværende 86. Det betyder, at det organisatoriske arbejde skal deles mellem de to store landkommuner, fortæller beredskabschef for Ringkøbing-Skjern, Iver Kristensen.

“Herning er også en stor landkommune, så det bliver arealmæssigt Danmarks største beredskabsstyrke,” siger Iver Kristensen

Den største beredskabsstyrke

Den samlede styrke skal efter den 1. januar 2016 se efter en stor del af Jylland.

Den samlede styrke skal efter den 1. januar 2016 se efter en stor del af Jylland. Foto: Wikimedia Comons

Når det hele bliver samlet, skal mandskabet dække det største område i Danmark, 2818 kvadratkilometer. Men det vil ikke ændre servicekvaliteten, siger Iver Kristensen.

“Borgeren skal helst ikke se nogen ændringer. Det ligger i kortene, at de skal have den samme service som i dag.”

Han tilføjer videre, at arbejdet heller ikke vil ændre sig for dem, som arbejder i beredskaberne.

Konsulent ved kontoret for Teknik og Miljø hos Kommunernes Landsforening Anders Christiansen ser hovedsageligt fordele i sammenlægningen.

“Der skulle gerne være nogle fordele ved at lægge det sammen. Man kan bruge personalet og udstyret bedre, og man udnytter kapaciteten, der er til rådighed, mere effektivt.”