Efterårets mode kommer til Ringkøbing

I den lokale kvindetøjsforretning ‘ButikS’ gør de klar til aftenens udsolgte modeshow. 

Intet modeshow uden rød løber. Der vil også være champagne til alle gæsterne. Foto: Sofie Secher Karlsen

Intet modeshow uden rød løber. Der vil også være champagne til alle gæsterne. Foto: Sofie Secher Karlsen

Af Mathias Bundgaard, 2. oktober 2014

Inde i tøjforretningen ‘ButikS’, som ligger midt på gågaden, er butiksindehaver Tina Sørensen og to medarbejdere i fuld gang med at forvandle butikken til en hestesko-formet scene med rød løber. To gange om året afholder de nemlig modeshow, hvor sæsonens trends skal vises frem, og i aften skal kunderne klædes på til efteråret.

SAMSUNG CSC

Modeshowet bliver holdt inde i butikken så dagen går med at gøre klar. Foto: Sofie Secher Karlsen

“Vi glæder os altid helt vildt meget. Vi har fundet den helt rigtige type event til vores kunder,” siger Tina Sørensen.

Showet koster 75 kr., hvilket udover præsentationen af 48 forskellige outfits inkluderer mad og drikke. En af dem som skal til modeshow er dagplejemor Linda Birkmose, og hun glæder sig.

“Jeg tror, det bliver rart at komme hen og se hvad efterårets mode er og blive inspireret. Jeg har været til det flere gange, og det er altid rigtig hyggeligt,” siger hun.

Seks lokale kvinder fra kundekredsen skal være aftenens modeller på den røde løber, og Tina Sørensen skal selv være showets speaker.

“Vi prøvede engang at få en stylist ud og fortælle i stedet for, hvilket ikke faldt i god jord. Vores kunder kan godt lide traditionen, så det halvårlige modeshow holder vi helt sikkert fast i fremover”, siger hun.

Tina med det tøj, der skal vises til aftenens show. Foto: Sofie Secher Karlsen

Tina med det tøj, der skal vises til aftenens show. Foto: Sofie Secher Karlsen

Vestpå skal tøjet være praktisk

Tina og tre medarbejdere har nøje udvalgt de næsten 50 outfits, som skal vises frem, og  de har dermed stor indflydelse på, hvad moden bliver i Ringkøbing.

“Der er designere bag det hele. Vi tager rundt og lader os inspirere, blandt andet på modemessen i København, og så vælger vi selv de ting ud, vi vil sælge i butikken. Det gode ved ikke at være en kæde er, at vi selv bestemmer,” siger hun.

Byens modepoliti, fra venstre: Tanja Midtgård, Butiksindehaver Tina Sørensen og Tina Krabbe. Foto: Sofie Secher Karlsen

Byens modepoliti, fra venstre: Tanja Midtgård, Butiksindehaver Tina Sørensen og Tina Krabbe. Foto: Sofie Secher Karlsen

De har blandt andet valgt en jakke af mærket Milestone med en hætte af ægte vaskebjørnepels, der kan tages af og på. En ting der går igen, ved meget af tøjet, er, at der også bliver fokuseret på det praktiske. Jakkerne skal være varme, og bukserne skal have en god vidde.

“Mange vil gerne have, at tøjet også er funktionelt. Vi bor ude vestpå, så det skal gerne fungere i alt slags vejr, så moden og det praktiske går lidt hånd i hånd her,” siger hun.

Tina og de ansatte synes, det er sjovt at vælge ud, og selvom de har en vis magt over Ringkøbings modelandskab, føler de også, at kunderne er rigtig gode til selv at vælge og sammensætte deres tøj. Men én ting er Tina dog helt sikker på.

“Skind bliver hot. Det har ligget stille de sidste par år, men nu eksploderer det,” siger hun.