Erhvervs-dating skal lokke akademikere til Ringkøbing

En samling akademikere uden arbejde fra Århus og København var i dag i Ringkøbing for at opleve, hvad virksomhederne i Vestjylland kan tilbyde.

 

Af Andreas Bach Hougaard, 2. oktober 2014

 

I dag den 2. oktober ankom 80 nysgerrige, ledige akademikere til Ringkøbing. Anledningen var den såkaldte erhvervs-speed dating, som var sat i værk af Ringkøbing Fjord Erhvervsråd, Jobcenter Århus og Jobcenter København. Formålet med arrangementet var at vise de interesserede ledige, hvilke jobmuligheder virksomhederne i Ringkøbing kan byde på.

 

Erhvervskonsulent og projektleder, Dorte Marie Siersbæk

Erhvervskonsulent og projektleder, Dorte Marie Siersbæk. Foto: Andreas Bach Hougaard

 

”Vi håber på at kunne nedbryde nogle fordomme om det at bo ude vestpå ved at invitere de her gæster til byen, så de får mulighed for at opleve byen og ikke mindst forstå, hvilke jobs vi kan tilbyde. Vi har nemlig en hel del virksomheder, som efterspørger flere akademikere” udtaler Dorte Marie Siersbæk, erhvervskonsulent og leder for projektet.

 

 

De ledige akademikere skulle i løbet af dagen i dag på  en besøgsrunde hos tre ud 16 forskellige virksomheder, baseret på deltagernes egne ønsker. Virksomhederne tæller blandt andet Ringkøbing Gymnasium, Ringkøbing Handelsskole, Vestas og Global Casting. Efterfølgende fik deltagerne mulighed for at høre nærmere om turisterhvervet og den planlagte nye bydel Ringkøbing K.

 

Kommunaldirektør, Niels Erik Kjærgaard, holder oplæg om kommunens vækststrategi

Kommunaldirektør, Niels Erik Kjærgaard, holder oplæg om kommunens vækststrategi. Foto: Andreas Bach Hougaard

 

Skæv fordeling af højtuddannede

Når de unge flytter fra land til by for at uddanne sig, vender de sjældent tilbage igen. En ny rapport udarbejdet af paraplyorganisationen Akademikerne viser også, at ud af de 11.782 akademikere i Danmark, som er uden arbejde, bor halvdelen i Århus og København. Arrangementet her i dag faldt også i god jord hos deltagerne.

 

”Jeg synes idéen er god, og jeg har da også fået snakket med en del forskellige arbejdspladser – også efter samtalerne, da man fik mulighed for at gå rundt og mingle,” siger Tessy Irene, der har læst engelsk, spansk og kommunikation på universitetet, og som drømmer om et administrativt arbejde.

 

Hun havde i dag taget turen helt fra København, da hendes jobjagt i hovedstaden ikke har båret frugt.

 

”Jeg ville da foretrække at bo i København, men det er gået op for mig, at jeg er nødt til at sprede mig ud. Og skulle det rigtige job vise sig at være her i Ringkøbing, kunne jeg godt finde på at flytte,” siger hun.

 

Om arrangementet viser sig at være en succes, vil tiden vise, men lederen af projektet, Dorte Marie Siersbæk, er dog optimistisk.

 

”Vi har jo en hyggelig by med gode muligheder for arbejde til de her mennesker. Lige umiddelbart ved jeg, at der er i omegnen af 20 stillinger inden for de private virksomheder her i området og omkring 30 stillinger inden for kommunen,” udtaler hun.