Kommunens unge er begejstrede for ny kampagnevideo

Ti kommuner og Region Midtjylland har lanceret en kampagnevideo, som skal få de unge til at tilmelde sig Digital Post inden 1. november. Videoen har en positiv effekt på de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Af Ditte Georg og Julie Christensen, 2. oktober 2014

På borger.dk kan du nemt tilmelde dig Digital Post. Det eneste, du skal bruge, er dit Nem-ID. Foto: Julie Christensen

På borger.dk kan du nemt tilmelde dig Digital Post. Det eneste, du skal bruge, er dit Nem-ID. Foto: Julie Christensen

En informationsrig video i et højt tempo og med sjove figurer florerer lige nu i biografer og Arriva-busser i ti kommuner i Region Midtjylland. Videoen skal være med til at få flest muligt til at tilmelde sig Digitalt Post inden den 1. november.

Unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er positive over kampagnen, og de ser den som et effektivt værktøj til at få spredt budskabet.

”Den giver en god forståelse af, hvad digital post er. Før, jeg havde set videoen, vidste jeg ikke, hvad det var, og det er nok mest min dovenskab, der gør, at jeg ikke har fået tilmeldt mig Digital Post endnu,” siger 17-årige Jonas Kirk efter at have set videoen.

En anden, der også har set videoen, er 20-årige Line Holm Poulsen, der er enig i reaktionen fra Jonas Kirk.

”Den virker helt sikkert på mig. Billederne er gode, dog er voice-overen lidt træls at høre på.”

Slut med rudekuverter

Der er en måned til, at al offentlig kommunikation kommer til at foregå digitalt, og indtil videre har kun 40 procent af de unge i hele landet fået sig tilmeldt Digital Post. Derfor har ti kommuner og Region Midtjylland produceret en video, der skal hjælpe med at hæve antallet af tilmeldte.

10545079_10201917877263510_441700728_n

Cathrine Bie Pedersen, som er projektleder for Digital Post i Herning Kommune, fortæller, at man har gang i mange flere tiltag end blot videoen. Der er blandt andet iværksat et nyt undervisningskoncept, som hedder Digital ABC, der skal gøre de ældste elever klar til at agere i en digital verden.

”Målet med kampagnen er at informere de 15-24-årige unge, så vi ved, at de er klar over, at der er noget, der hedder Digital Post, og at det snart bliver meget aktuelt for dem at tjekke det,” siger Cathrine Bie Pedersen

Digital Post er breve fra både offentlige myndigheder og private firmaer. Fremover vil alt fra regninger, sygehusindkaldelser og forsikringspapirer altså lande i din digitale postkasse, så derfor er det snart slut med rudekuverter.